Wij... wat we doen?

Gids naar de digitale toekomst

Ons team van betrokken en ondernemende professionals staat klaar om de gids te zijn op reis naar de digitale toekomst.
Met onze diepgaande kennis van integratie, infrastructuur, cloud, CI/CD, streaming data en API management, zorgen wij voor innovatieve en stabiele oplossingen, die continuïteit en meerwaarde leveren voor organisaties en haar klanten.

Integratie en API

Wij zorgen voor een naadloze verbinding van processen en systemen binnen en buiten organisaties.

Applicatie Modernisatie

Wij helpen organisaties met de ontwikkeling van moderne applicaties op basis van cloud-native concepten.

Data Driven

Meer en sneller business value realiseren uit data met onze data driven oplossingen.

Integratie en API

naadloze verbinding.

Om in de digitale toekomst te overleven en excelleren moeten processen en systemen naadloos met elkaar verbonden zijn, zowel binnen als buiten een organisatie. Integratie en de bijbehorende inzet van API’s zijn een voorwaarde voor soepele data-uitwisseling, een wendbaar IT-landschap, en versnelling van implementaties en time-to-market. Integratie drijft digitalisering. Van passagier-afhandeling bij Schiphol, tot de pakketbezorging bij PostNL, en van de spoorwegregeling door ProRail, tot de distributie van elektriciteit door Enexis: het is niet mogelijk zonder integratie en API’s.

Wat de integratiebehoefte ook is – klassiek, modern of (advies over) migreren en transformeren – wij hebben de kennis en ervaring om organisaties verder te helpen.

Klassieke integratie

Het koppelen van systemen om berichten en/of bestanden gestructureerd uit te kunnen wisselen.

Moderne integratie

De toepassing van een mix van klassieke patronen met moderne concepten en gereedschappen.

Integratie Transformatie

Een migratie van de huidige architectuur naar een moderne integratie architectuur.

Applicatie Modernisatie

ontwikkeling van moderne applicaties.

Nieuwe business en businessmodellen ontstaan door digitalisering. Om te kunnen overleven moeten organisaties kostenefficiënt en wendbaar zijn, en nog belangrijker, de snelheid van veranderen moet omhoog. Maar de applicaties die veel organisaties in hun huidige IT-landschap gebruiken zijn daar niet op gebouwd. Vernieuwen of moderniseren is een noodzaak. Wij helpen organisaties daarom met de ontwikkeling van moderne applicaties op basis van cloud-native concepten.

Rubix is gespecialiseerd in zowel applicatie nieuwbouw als applicatie modernisatie. Bij het moderniseren van een applicatie (ook wel refactoring genoemd) kijken wij naar verbeteringen over de as van organisatie (snelheid, wendbaarheid), proces (devops, CICD) en kosten.

Applicatie nieuwbouw

Maatwerk applicaties zijn dé oplossing wanneer een standaard softwarepakket of SAAS dienst niet (meer) voldoet aan de behoefte.

Applicatie refactoring

Het gedeeltelijk moderniseren van verouderde applicaties is in bepaalde gevallen juist effectiever dan nieuwbouw.

Workshops (AMK)

Met het Applicatie Modernisatie Kompas komen we samen met organisaties tot een applicatie modernisatie strategie.

Data Driven

business value realiseren uit data.

Meer en sneller business value realiseren uit data met onze data driven oplossingen. Wij focussen op data in het moment en zetten dit direct om naar de juiste business events. Hiervoor gebruiken we streaming data technieken, waar we AI/ML componenten aan toevoegen om slimmere en geavanceerde inzichten beschikbaar te maken. ​

We focussen daarbij niet alleen op de techniek, maar ook op het proces, de Way of Working (WoW) in het kader van Model Operation of ook wel Machine Learning Operation (MLOps). Hiermee helpen we de juiste modellen sneller in productie te zetten om waarde te genereren en te monitoren.​

Streaming data nog een brug te ver voor een organisatie? Geen probleem, ook traditionele data verwerking technieken en oplossingen zijn ons ding.

Data Driven Smart Services

Zet data sneller en slimmer om in de juiste business events en realiseer daardoor meer waarde.

MLOps

Optimaliseer de processen, technieken, en de koppelingen tussen alle tools, op basis van data.

Modern Data Analytics

Gebruik historische en actuele data om naar het verleden, heden én de toekomst te kunnen kijken.

Met wie wij gave dingen doen

Partners, maar niet getrouwd