Hallo. Wij zijn Rubix.

En dit is ons verhaal.

Wij zijn vakidioten, integrators, die-hard developers, mensen-mensen, wolkenridders en bouwers. Individueel zijn we vakmensen, samen zijn we alleskunners. Wij hechten aan een goede sfeer, platte hiërarchie en een gezamenlijke drive om altijd tot de beste oplossingen en resultaten te komen. Kennis is er om te vermeerderen en vooral om te delen. Successen moet je vieren. En ook op je werkplek hoor je je thuis te voelen.

We zijn geen familiebedrijf,

maar zo voelt het wel.

Welkom in onze keuken! Dé keuken. Met bar natuurlijk. Elke vrijdag de verzamelplek voor wie wil en kan. Een potje Donkey Kong op de kast, een biertje, 0% of gewoon. En dan natuurlijk onze befaamde personeelsuitjes. Vaak gezellig met partners erbij. Want wij vinden het belangrijk dat ook zij weten wat je de rest van de week uitspookt 🙂 Zomeruitje, kerstuitje, Sinterklaas, bedenk het maar. We slaan geen feestelijke momenten over om het met elkaar te vieren! Het is niet dat we een familiebedrijf zijn, maar zo voelt het vaak wel. We zijn zelfs op het punt dat partners beginnen te vragen wanneer het volgende Rubix-uitje is…die zagen wij ook niet aankomen!

Sparren over nieuwe technologieën?

Yes you can!

Je eigen coach

om het beste uit jezelf te halen.

Als we het hebben over persoonlijk, dan menen we dat ook. Op ontspannen én zakelijke momenten. Bij Rubix heb je standaard een senior collega als coach. Iemand die bij je past en met wie je spreekt op vaste en onverwachte momenten. Iemand die er voor je is om mee te sparren over hoe het gaat, over inhoudelijke IT issues of over welk onderwerp dan ook. Samen kom je verder! Bij ons sta je er nooit alleen voor.

4 jaar op een rij

De ultieme teamprestatie.

Medewerkers Tevredenheids- onderzoek

Luister, leer en acteer. Zo belangrijk

Rubix'er ben je niet voor even

Onze mensen blijven bijzonder lang aan boord.

Waarom Rubix?

Omdat je je kan vinden in onze kernwaarden.

Synergie

Een synergie is een situatie waarin het effect van een samenwerking groter is dan wat elk van de samenwerkende partijen afzonderlijk zou kunnen bereiken. Simpel gezegd: één en één is drie. Doeltreffender kunnen we Rubix eigenlijk niet omschrijven. Zowel in relatie met onze klanten, als binnen ons team.

Kompas

Op een kompas kun je vertrouwen. Het is een betrouwbaar instrument gebaseerd op feitelijkheden. Zo zien wij onszelf ook. Wij weten welke richting een IT-landschap op moet om toekomstbestendig te zijn. Net als wij, wil jij niet lukraak een richting kiezen, maar gids je onze klanten naar die digitale toekomst.

Grensverleggend

Om te groeien zijn verandering en ontwikkeling nodig. De enige manier om dat te bereiken, is door je grenzen te verleggen. Door continu bij te leren en open te staan voor nieuwe ideeën. Maar ook door standvastig te zijn, en door te zetten. Niet alleen bij klanten, maar ook als het gaat om wat jij wil bereiken.

Realisatie

Onze klanten weten dat we altijd realiseren wat we adviseren. Dat we nooit iets adviseren wat we niet kunnen realiseren. Een beetje een breinbreker, maar wel waar we voor staan. Geen gebakken lucht of loze beloftes. Dus ook intern niet.

Voor wie wij gave dingen doen

Geen kleine jongens dus!

Dat klinkt goed.

Maar wat doen jullie dan precies?

Wij helpen onze klanten met overleven en excelleren in de digitale toekomst. Dat is voor ons niet zomaar een abstract concept: een IT-landschap zonder verandering, staat gelijk aan een bedrijf zonder innovatie. Terwijl innovatie broodnodig is om de beste te zijn – en te blijven. Dus wij helpen op de beste manier die wij kennen; met kennis, ervaring en technologie op gebied van integratie en API, applicatie modernisatie en data driven. Omdat we niet de enigen zijn die dit de beste manier vinden, en het aantal klanten dus gestaag blijft groeien, zijn wij altijd op zoek naar versterking van het team.

Aandacht voor medewerkers.

Dat stroomt bij ons door het bloed.

Zonder onze mensen,

geen Rubix.

Onze mensen maken Rubix tot wat we zijn: een super toffe, groeiende organisatie met mooie klanten. Alleen als we met plezier aan de slag gaan, halen we het beste uit onszelf. Wij vinden het belangrijk dat jij jezelf kan zijn. Dat je op je gemak bent in je rol en in de organisatie. Daarom is aandacht nodig voor wie jij bent en wat jij wil. Niet alleen in je werk, maar ook daarbuiten. Dus ja, we hebben korte lijnen en iedereen heeft een coach. Maar ook: ja, we doen mee aan sportevenementen, gaan samen op skivakantie en vieren uitbundig carnaval. Niks is verplicht, alles mag.

Jouw collega’s zijn net als jij.

Altijd op zoek naar meer kennis.

Nieuwe tools uitproberen en op slack in de groep gooien, tijdens een virtuele vrimibo de laatste techradar doornemen, of spontaan een in-house cursus organiseren omdat je enthousiast bent en dat graag deelt. Daar kijkt niemand raar van op. Integendeel, het maakt juist deel uit van waarom we ons hier thuis voelen. We hoeven het ook niet over alles eens te zijn. Gelukkig maar. Want verschillende invalshoeken zorgen voor nieuwe, frisse ideeën.